Τοποθεσία

 DSC 4017 Το Κρυονέρι είναι ένα μέρος μεγάλη ιστορική και πολιτιστική σημασία. Μνημεία, ξωκλήσια, κάστρα και σπηλιές τοποθετημένες χρονολογικά στα αρχαία χρόνια βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου.

  Η οργανωμένη παραλία και τα καθαρά τρεχούμενα νερά τα οποία αναβλύζουν από πηγές στους πρόποδες της Βαράσοβας κάνουν το Κρυονέρι έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό για οικογένειες, παρέες και ζευγάρια τα οποία αναζητούν ένα μέρος όπου μπορούν να ηρεμήσουν και να απολαύσουν το καλό φαγητό, θαλάσσιες δραστηριότητες και το όμορφο τοπίο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους στις παραδοσιακές ταβέρνες ή να πιουν το ποτό τους δίπλα στην θάλασσα.

  Το όρος Βαράσοβα είναι γνωστό και ως Άγιο Όρος και αυτό οφείλεται στις 72 εκκλησίες που βρίσκονται χτισμένες στο εσωτερικό του βουνού και χρονολογούνται από τα βυζαντινά χρόνια. Επίσης αποτελεί δημοφιλή αναρριχητικό προορισμό για όλη την Ευρώπη.

  Εξαιτίας της βολικής τοποθεσίας του Κρυονερίου, μπορούν οι επισκέπτες να οργανώσουν ταξίδια σε μέρη τα οποία βρίσκονται σε αποστάσεις οι οποίες διανύονται άνετα μέσα σε μερικές ώρες όπως η Αθήνα, οι Δελφοί, η αρχαία Ολυμπία, αρχαία Επίδαυρος και οι Μυκήνες.

  Οι λάτρεις των sports μπορούν θα ενθουσιαστούν με το μέρος καθώς μπορούν να κάνουν ράφτινγκ στο ποταμό Εύηνο, κανό καγιάκ στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, κάθε είδος ψαρέματος και κατάδυσης, αναρρίχηση, πτήσεις με ανεμόπτερο και παρά πέντε.